Ophaling aan huis

Plaats de aan huis op te halen afvalfracties duidelijk zichtbaar op de stoep ten vroegste om 17 uur de dag voor de ophaling en ten laatste om 6 uur op de ophaaldag.

Huisvuil dient altijd duidelijk zichtbaar op de stoep, vrij en los aangeboden te worden. Het mag dus niet in een container, ton of kuip gestopt worden. Dat bemoeilijkt immers de ophaling.

Ophaaldagen

  • restafval: wekelijks op donderdag;
  • pmd, papier en karton: tweewekelijks op donderdag;
  • snoeihout: 4x/jaar;
  • grofvuil op aanvraag.

Op de pagina 'ophaalkalender' kunt u op verschillende manieren nagaan welk huishoudelijk afval u wanneer kan sorteren. Een afvalkalender wordt ook elk najaar rondgedeeld bij alle adressen in de gemeente.

Restafval

Gebruik hiervoor restafvalzakken van de gemeente Sint-Martens-Latem. Die kan je kopen in een handelszaak in de gemeente. Zakken aangekocht in een andere gemeente zijn niet toegestaan. Houd rekening met het maximum gewicht van de restafvalzak: de restafvalzak met inhoud van 60 liter is getest op een inhoud van 10 kg per zak.

PMD

Gebruik hiervoor PMD-zakken met het logo van IVM. Andere PMD-zakken worden niet meegenomen. De PMD-zakken kan u kopen in één van de handelszaken in de gemeente.

Papier en karton

Verzamel papier en karton in een kartonnen doos of maak er een handelbare stapel van, samengebonden met natuurkoord. Maak de dozen of stapels niet te zwaar, zodat de ophalers ze gemakkelijk kunnen tillen. De maximale hoeveelheid per adres is 1 m³. Heb je meer papier en karton? Dan kan u ermee terecht op het recyclagepark.

Herbruikbaar textiel

Textiel wordt vier maal per jaar aan huis opgehaald door de kringwinkel. U kunt het textiel in een zak aan straat zetten, waaraan u een flyer vastmaakt, die u enkele dagen vóór de ophaling in uw brievenbus ontvangt.

Snoeihout

Bied uw snoeihout samengebonden aan met touw in bussels van ten hoogste 25 kg en 1,30 m lang. Bied per ophaalbeurt maximaal 2 m³ aan.

Grofvuil op aanvraag

Het grofvuil kunt u laten ophalen aan huis op aanvraag en tegen betaling. Meer informatie hierover vindt u op de website van afvalintercommunale IVM.

Herbruikbare goederen en elektronische apparaten afval op aanvraag

De kringwinkel haalt herbruikbare goederen en elektronische apparaten op aan huis op aanvraag. Meer informatie daarover vindt u op de website van de kringwinkel.

Problemen met een ophaling?

Voor het behandelen van vragen, opmerkingen en klachten werken wij samen met de afvalintercommunale IVM. Problemen kan u melden op het nummer 0800 135 80 (elke werkdag van 8.30 tot 17 uur) of via het online meldpunt.

Grondzaken
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
Gesloten
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.