Sociaal Verhuurkantoor - info voor de verhuurder

Het Sociaal Verhuurkantoor Leie en Schelde huurt privéwoningen om ze te verhuren aan personen of gezinnen die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Op die manier probeert het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) deze doelgroep een betaalbare en kwaliteitsvolle woning aan te bieden.
Het SVK heeft woningen in Sint-Martens-Latem, De Pinte, Nazareth, Gavere, Melle en Merelbeke.

Doelgroep

U wil als verhuurder uw woning zorgeloos en aan een billijke huurprijs verhuren met de absolute garantie dat de huurprijs maandelijks correct wordt betaald.
Als u uw woning verhuurt via een sociaal verhuurkantoor (SVK) kunt u genieten van een heel aantal voordelen. Het sociaal verhuurkantoor neemt het grootste deel van de (administratieve) taken op zich zodat u minder zorgen hebt.
Het SVK zorgt, als goede huurder, ook voor het onderhoud van de woning. Via huisbezoeken komt het SVK regelmatig binnen in de woning en kan het onderhoud opgevolgd worden.

Voorwaarden

Als u uw woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor voor een billijke huurprijs en de woning is conform aan de Vlaamse woonnormen (veiligheid, gezondheid, woningkwaliteit), dan kunt u in aanmerking komen voor een aantal premies en verminderingen.

Procedure

Indien u interesse hebt om een woning te verhuren via een SVK, kan u contact opnemen met het SVK Leie en Schelde. Het eerste gesprek is louter informatief. U kan na het bezichtigen van het pand met onze medewerker nog beslissen of u al dan niet wil verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor.
De volledige procedure kan u nalezen op de website van VMSW.

Bedrag

De huurprijs wordt in samenspraak vastgelegd. Deze is afhankelijk van de grootte van de woning (aantal slaapkamers), gemeente, comfort in de woning, ligging, enzovoort. 

Sociaal verhuurkantoor
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
08:30 - 12:00
Gesloten