Een goed geïsoleerde woning brengt op

  • 29 september 2020

Een goed geïsoleerde woning houdt de koude in de winter buiten waardoor u minder energie verbruikt om uw huis op te warmen. Dat is goed voor uw portemonnee en het klimaat. Bovendien haalt u er ook in de zomer voordeel uit: de isolatie houdt de warmte dan buiten en helpt uw woning koel te houden. Met al uw vragen over isolatie kan u terecht in het woon- en energieloket.

Twijfelt u nog om uw woning te isoleren?
Als u niet goed weet of uw woning al voldoende geïsoleerd is of heeft u nood aan advies? Kom voor gratis advies en begeleiding naar het woon- en energieloket.  Daar geeft de adviseur u informatie op maat van uw woning, of wordt een diepgaandere screening aanbevolen in samenwerking me andere diensten. 
Beschikt u niet over voldoende budget om isolatiewerken te laten uitvoeren, kan u informeren naar een energielening. Dan kan het woon-en energieloket u ook daarbij adviseren en begeleiden. 

Energiepremies Fluvius: Wat wijzigt er in 2021?
Fluvius biedt voor energiebesparende investeringen tal van premies aan. Voor de huishoudelijke premies van Fluvius maakt het doorgaans niet uit wat uw inkomen is en of het om de woning gaat die u bewoont of verhuurt. Er zijn premies voor dak-, vloer-, muurisolatie, beglazing, warmtepomp(boiler), zonneboiler en condensatieketel.  In 2021 staan wel enkele belangrijke wijzigingen op de agenda (onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Vlaamse Regering).
De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De premie voor dakisolatie voor doe-het-zelvers verdwijnt! Wie de werken via een aannemer laat uitvoeren, kan wel nog genieten van een premie van 4 euro/m2. De premie voor isolatie van de buitenmuren blijft gelijk.
  • Voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers zijn er een aantal kleine (technische wijzigingen).
  • De premie voor beschermde afnemers voor een nieuwe verwarmingsketel blijft bestaan, maar met strengere voorwaarden. 

Er is een nieuwe premie voor fotovoltaïsche zonnepanelen vanaf 2021!
Deze premie is beschikbaar per woning/wooneenheid als er nog geen andere fotovoltaïsche installatie ligt. De premie bedraagt tot 1 500 euro met maximum van 40% van de factuur. Het maximaal AC-vermogen van de omvormer mag maximum 10kVA bedragen.

Er is een nieuwe labelpremie voor nieuwe eigenaars. Deze premie geldt voor een grondige energetische renovatie van een woning die in 2021 via een authentieke akte of erfenis door een natuurlijke persoon in volle eigendom wordt verworven. De nieuwe eigenaar moet een EPC-attest kunnen voorleggen dat niet ouder is dan 2019 waaruit blijkt dat de woning energielabel E of F had (of energielabel D, E of F voor een appartement). Binnen een termijn van 5 jaar moet de nieuwe eigenaar beschikken over een nieuw energieprestatiecertificaat (EPC) waaruit blijkt dat de woning minstens label C heeft behaald (of label B voor een appartement). Hoe beter de EPC-score na de renovatie, hoe hoger de premie.

Gratis advies en begeleiding aan het gemeentelijk energieloket
Voor alles wat met wonen en energie te maken heeft kan u steeds terecht bij de adviseur van het gemeentelijk energieloket. Maak en afspraak en kom langs tijdens één van de zitmomenten.

Wonen Leie & Schelde / Woonloket
Wonen Leie & Schelde
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
08:00 - 12:00
Maak steeds vooraf een afspraak!
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten