Najaarsactiviteiten van de bib

  • 19 oktober 2021

De bibliotheek organiseert dit najaar verschillende activiteiten:

 

 

Lezing Nele Colle: 'Rust in je huis, ruimte in je hoofd'

Dinsdag 19 oktober 2021 om 20 uur in de Oude Brouwerij

 

U blijft maar opruimen?

U komt niet tot rust in uw eigen huis?

U wilt meer tijd om te doen wat u wilt?

 

Opruimcoach Nele Colle geeft een interactieve lezing over ontspullen, opruimen en organiseren en hoe dat leidt tot een eenvoudiger en duurzaam leven. Over een leven van meer met minder. Na deze avond gaat u naar huis met veel zin en praktische, duurzame tips om opnieuw rust en overzicht te creëren waar het even zoek was.

 

Poëziekamer viert 20-jarig bestaan

Zondag 24 oktober 2021 om 10 uur in de Oude Brouwerij

 

De Poëziekamer werd opgericht in 2000 door een groepje gelijkgestemden. Ze delen de liefde voor taal en het taalspel en gaan daar creatief mee om.

Om het 20-jarig bestaan te vieren, nodigt de bib u uit om te genieten van poëzie en muziek. U bent welkom op zondag 24 oktober, om 10 uur, in de Oude Brouwerij.

Jo Vanmeirhaeghe zal gedichten voordragen van de huisdichters van De Poëziekamer. Daarnaast komt ook poëzie van andere bekende dichters aan bod en zorgt muzikant Hans Mortelmans met dochter Nette voor de muziek.

Nadien krijgt u een kleine attentie en kan u genieten van een aperitiefje.

 

Lezing Tim Verheyden: 'Fake News & desinformatie'

Dinsdag 23 november 2021 om 20 uur in de Oude Brouwerij


"Jij bent fake news", riep president Trump ooit op een persconferentie naar een journalist van CNN en sindsdien is die term een wereldwijd begrip. Maar waar komt dat 'fake news' nu eigenlijk vandaan? Hoe is 'fake news' in geen tijd kunnen uitgroeien tot een (politiek) begrip?

In deze lezing geeft journalist Tim Verheyden inzichten in de wereldwijde desinformatie-oorlog die volop aan de gang is op en via de sociale media. Van Rusland tot Brazilië worden digitale strijders ingezet op de publieke opinie te beïnvloeden. ‘Fake news’ is eigenlijk maar een klein onderdeel van een complex probleem.

En hoe zit het eigenlijk in Vlaanderen? En hoe moeten we hiermee omgaan?

Dat komt u allemaal te weten in deze lezing. Duurtijd is ongeveer 60 min. Tim beantwoordt daarna alle vragen uit het publiek.

 

Inschrijven?

Inschrijven voor de activiteiten kan via bibliotheek@sint-martens-latem.be of 09 282 87 87. De toegangsprijs bedraagt telkens 2 euro.

 

 

 

Bibliotheek
tijdelijke locatie
Dorp 11
9830 Sint-Martens-Latem
België
10:00 - 12:00
Gesloten
Gesloten
15:00 - 18:45
14:00 - 17:45
10:00 - 12:00
15:00 - 17:45
Gesloten