Nieuws

  • 30 november 2021
winterpakket

Waar en wanneer testen op Covid-19? Een handig overzicht.

Wat moet u doen bij milde of ernstige symptomen van Covid-19? Hoe kan u zich laten testen na een hoogrisicocontact of na een reis? Waar kan u zich laten testen in de regio?  
foto van gemeentehuis en Tempelhof van overkant Leie
  • 30 november 2021

Studeren in de Raadzaal van het gemeentehuis

Tijdens de blok in alle rust studeren?
deinze
  • 26 november 2021

Nieuw testcentrum in Deinze

De wachttijden bij de testcentra in onze regio zijn heel lang. Daarom organiseert de Eerstelijnszone Schelde-Leie, samen met stad Deinze, een extra testcentrum op de markt van Deinze (Markt 21). Iedereen kan hier vanaf maandag 29 november 2021 terecht, mits CTP-code en een afspraak.
logo ivm klein
  • 25 november 2021

Mondmaskerplicht in recyclagepark vanaf 26 november 2021

Vanaf vrijdag 26 november 2021 zal er een mondmaskerplicht gelden in het recyclagepark van Sint-Martens-Latem, gelegen in de Lijnstraat.
versmarkt
  • 29 november 2021

Latemse versmarkt gaat ook deze winter aan de molen door

De Latemse versmarkt zal deze winter niet verhuizen naar de Oase. De markt blijft op de vaste locatie aan de molen staan met een aangepaste winteropstelling.
kippen in het groen
  • 25 november 2021

Ophokplicht pluimvee wegens vogelgriep

Er zijn in de voorbije periode meerdere besmettingen met hoogpathogene vogelgriep van het type H5 vastgesteld bij wilde vogels in West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.
kerstdorp
  • 22 november 2021

Kerstdorp wordt Lentedorp

Na lang wikken en wegen is gezamenlijk besloten dat het Kerstdorp in zijn vertrouwde vorm helaas niet kan plaatsvinden.
winterpakket
  • 26 november 2021

Winterpakket: nieuwe coronamaatregelen onmiddellijk van kracht

Het Overlegcomité heeft vastgesteld dat de coronasituatie in ons land snel verslechtert met een overbelasting van het zorgsysteem, uitval van zorgpersoneel en uitstel van patiëntenzorg tot gevolg.
repair café
  • 25 november 2021

Repair Café van 4 december 2021 geannuleerd

In het kader van de stijgende coronacijfers en de toenemende ziekenhuisopnames, besloot Repair Café Schelde-Leie om het Repair Café dat zou plaatsvinden op 4 december 2021 in Centrum De Vierschaar, niet te laten doorgaan.
knuppelpad
  • 22 november 2021

Knuppelpad terug open voor het publiek

De afgelopen weken werd het vlonderpad, beter bekend als het Knuppelpad, vernieuwd. Tijdens de eerste corona-lockdown werd het pad, gelegen tussen de Meersstraat en de Kwakstraat, heel intens gebruikt om vanaf het gemeentehuis de Latemse Meersen in te wandelen.