Nieuws

  • 16 september 2021
jean pierre

Nieuwe wijkinspecteur

Wijkinspecteur Jean-Pierre Coorevits maakte de switch van het wijkcommissariaat van Nazareth naar het wijkcommissariaat van Sint-Martens-Latem. Hij ontfermt zich over de wijken tussen de Keistraat en de Kortrijksesteenweg.
denis dujardin
  • 16 september 2021

Lezing over biodiversiteit: Denis Dujardin toont hoe hij met de natuur onderhandelt

Zoals u kon lezen in de vorige editie van het Dorpsmagazine, organiseren de verenigingen van de Latemse milieuraad op 7 oktober een tweede avond over biodiversiteit. Na Arne Quinze in juli van dit jaar, volgt nu expert in landschapsarc
demodag
  • 13 september 2021

Demodag 'Revalideren in het bos'

Op zaterdag 25 september 2021 organiseert Natuur en Bos in samenwerking met Arteveldehogeschool een demonstratiedag voor personen met een fysieke beperking en verminderde mobiliteit.
gemeentehuis en leie klein
  • 9 september 2021

Raadscommissie, gemeenteraad en OCMW-raad 13 september 2021

Op maandag 13 september 2021 gaan de gemeenteraadscommissie, de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn door. Deze vergaderingen gaan terug fysiek door, in de Raadzaal van het gemeentehuis.
  • 16 september 2021

Concert Festival van Vlaanderen: Versatile Beethoven door Trio Khaldei

Het Feestcomité Deurle vzw organiseert na een jaar gedwongen onderbreking opnieuw een concert in het kader van het Festival van Vlaanderen.
villa zomernest
  • 13 september 2021

Belevingsweek Villa Zomernest

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september 2021 vindt de Belevingsweek van Villa Zomernest plaats.
fruitpluk
  • 9 september 2021

Fruitplukactie 18 september 2021

In de gemeente staan heel wat fruitbomen. Om dit fruit niet verloren te laten gaan, nodigen het gemeentebestuur en de Landelijke Gilde alle inwoners uit op de fruitplukmiddag.
ratten
  • 16 september 2021

Rattenverdelging via Rato vzw

Heeft u een rattenprobleem in of rond uw woning? Dan kan u dit melden bij de dienst grondzaken (grondzaken@sint-martens-latem.be of 09 282 17 30).
world cleanup day 250
  • 13 september 2021

Neem deel aan World Cleanup Day!

Elk jaar in september bundelen miljoenen vrijwilligers de krachten om de planeet schoon te maken. Ook onze gemeente neemt deel aan World Cleanup Day.
natuur
  • 6 september 2021

Oproep tot beheersovername van percelen van Natuur en Bos

Natuur en Bos wenst het beheer van verschillende percelen over te dragen, onder meer op het grondgebied van Sint-Martens-Latem. Daarom doet Natuur en Bos een oproep tot kandidaatstelling.