Nieuws

  • 22 februari 2021
buizerd

Ophokplicht: versoepelingen voor roofvogels

Sinds 13 november 2020 zijn er in ons land een twintigtal gevallen van hoogpathogene aviaire influenza ontdekt. Het vogelgriepvirus blijft nog steeds circuleren op ons grondgebied.
Vaccinatiecentrum
  • 19 februari 2021

Persconferentie Vaccinatiecentrum Nazareth

Op 18 februari 2021 ging de persconferentie door over de opstart van het Vaccinatiecentrum Nazareth. Onze eigen burgemeester, Agnes Lannoo-Van Wanseele, alsook de burgemeesters van De Pinte en Nazareth, namen er het woord.
supermartenslatem klein
  • 17 februari 2021

Stijgend aantal coronabesmettingen in Sint-Martens-Latem

De voorbije dagen werden twee clusterbesmettingen vastgesteld in onze gemeente. Het gemeentebestuur wil dan ook oproepen om vol te houden en de coronamaatregelen strikt te blijven volgen.
vogelvoeder
  • 12 februari 2021

Vogels voederen? Kies voor een voederplank of -silo

Het zijn barre tijden voor de tuinvogels. Zeker de kleinste soorten hebben het moeilijk om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.
Vaccinatiecentrum
  • 19 februari 2021

Vaccinatiecentrum Nazareth - Hoe gaat het in zijn werk?

Inwoners van Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth zullen de komende maanden worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren in het Vaccinatiecentrum Nazareth. Dat gebeurt via de post, en als uw gegevens gekend zijn, ook via sms en e-mail.  
kunstwerk tussen Leie en gemeentehuis in de sneeuw
  • 12 februari 2021

Agenda gemeenteraad en OCMW-raad 22 februari 2021

Op maandag 22 februari 2021 om 20 uur gaan de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn door. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om de gemeenteraad in de gewone setting te laten doorgaan. De vergadering vindt digitaal plaats, te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente.
omleiding
  • 12 februari 2021

Verkeershinder in regio Molenstraat

Vanaf 15 februari 2021 zijn er verschillende werken gepland in de Molenstraat, Palepelstraat en Oudburgweg, waardoor het doorgaand verkeer er omgeleid zal worden. Het gaat om 2 werven, die in totaal in 3 fasen worden uitgevoerd.
kerkweg na restauratie
  • 19 februari 2021

Waar mag u wandelen?

Door de prille lentetemperaturen wordt er terug druk gewandeld in het dorp. Het moet gezegd, het afgelopen jaar herontdekten velen dat het aangenaam vertoeven is langs onze smalle straten en wandelpaden.
Gevaert-Minne
  • 12 februari 2021

Gemeentelijke musea terug open

De gemeentelijke musea openden na een winterpauze opnieuw hun deuren. Ontdek op 2 prachtlocaties in Latem en Deurle een collectie van topwerken.
omleiding
  • 11 februari 2021

Voet- en fietspad in Latemstraat afgesloten

Op 22 februari 2021 start een bouwwerf in de Latemstraat, ter hoogte van huisnummers 29-31. Gedurende een periode van ongeveer vier maanden zal het voet- en fietspad er lokaal versperd en dus onbruikbaar zijn.