Nieuws

  • 15 juni 2021
wegenwerken

Nieuw zebrapad aan de Sint-Jozefsschool

Het lokaal bestuur werkt momenteel aan uniforme schoolomgevingen. Op vraag van de Sint-Jozefsschool in Deurle zal tevens de schoolingang worden verplaatst. Het huidige zebrapad wordt verplaatst naar de nieuwe ingang van de school en zal worden geflankeerd door 2 plantvakken.
vaccin
  • 15 juni 2021

Vaccinatiecampagne in stroomversnelling

De vaccinatiecampagne zit nu echt in een stroomversnelling, ook in Vaccinatiecentrum Nazareth!
speelstraat
  • 14 juni 2021

Speelstraten zomer 2021

Wie dat wil, kan zijn straat tijdelijk inrichten als speelstraat. De weg wordt dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat kinderen er in alle veiligheid en ongehinderd op straat kunnen spelen.
trage wegen
  • 3 juni 2021

14 trage wegen krijgen nieuwe naamborden

Na een eerdere naamgevingsronde, waarbij reeds een 40-tal trage wegen een naam kregen toegekend, werden recent nog eens 12 trage wegen voorzien van een naam:
DM 46 coverfoto
  • 14 juni 2021

Dorpsmagazine juni 2021

Het nieuwe Dorpsmagazine valt deze week in uw bus! U ontdekt in deze editie onder andere de nieuwe speelprikkels, de zomeracties van de bib, het programma van Hooglatem Wake Up en de locaties van de nieuwe AED-toestellen.
gemeentehuis en leie klein
  • 14 juni 2021

Check de vervaldatum van uw elektronisch rijbewijs

Heeft u al enkele jaren een Europees rijbewijs in bankkaartmodel? Dan checkt u het best regelmatig de vervaldatum. U wordt namelijk niet verwittigd van de nakende vervaldatum.
belastingen
  • 2 juni 2021

Hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Maak een afspraak

Eind april deelden wij u mee dat u telefonisch kan ondersteund worden bij het invullen van uw belastingsaangifte.
AED 250
  • 14 juni 2021

Nieuwe AED-toestellen in de gemeente

Jaarlijks overlijden tot 15.000 Belgen aan plots hartfalen. Bij plots hartfalen telt elke seconde. Het gebruik van een AED-toestel, een ‘Automatische Externe Defibrillator’, kan dus het verschil betekenen.
Vijver Latemstraat
  • 14 juni 2021

Bemaling De Vluchter gestart, water beschikbaar

Onlangs gingen de voorbereidingen van start voor de bouw van De Vluchter, het multifunctionele gebouw op de site van de oude bibliotheek in de Latemstraat.
seniorenraad
  • 2 juni 2021

Algemene vergadering Latemse seniorenadviesraad

Dankzij de recente versoepelingen in het kader van de coronacrisis zijn beperkte bijeenkomsten in onze gemeente weer mogelijk en kan ook de Latemse seniorenadviesraad (LSAR) zijn werking hervatten.