Speelpleinwerking Oase

Het speelplein is in 2021 open op volgende momenten:

* Paasvakantie: van dinsdag 6 tot vrijdag 9 april en van maandag 13 tot vrijdag 16 april 2021.

* Zomer: van donderdag 1 tot en met vrijdag 16 juli en van maandag 9 tot en met vrijdag 27 augustus 2021.

* Herfstvakantie: van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november 2021.

 

Tijdens de speelpleinuren, is de hoofdanimator bereikbaar op  0479 44 81 83

De speelpleinwerking mocht tijdens de zomer en de herfstvakantie van 2020 doorgaan volgens het protocol 'jeugdkampen zonder overnachting', dit legde ons een aantal strenge maatregelen op - om corona de baas te blijven. We houden u op deze pagina op de hoogte mochten deze maatregelen versoepelen voor een volgende vakantie.

 • We mogen maximaal 50 personen toelaten per week (43 kinderen, 7 animatoren);
 • Die bubbel blijft voor een hele week dezelfde, dus kinderen kunnen enkel voor een hele week inschrijven (en dus geen losse dagen zoals anders);
 • De kinderen worden voor de start van de speelpleinweek door de organisatie ingedeeld in 4 groepen van 10 tot 11 kinderen. 
 • Ouders moeten een mondmasker dragen bij het afzetten en ophalen van hun kind(eren). We vragen om de social distancing te respecteren en de rest van het terrein niet te betreden.
 • Kinderen  kunnen enkel worden gebracht en opgehaald door één van hun ouders of door een persoon die bij de persoonlijke bubbel hoort (maar geen grootouder). Zowel de ouders als de animator die instaat voor het onthaal dragen een mondmasker.
 • Thuis lunchen kan tijdens deze vakantie niet. Alle kinderen picknicken op het speelplein.
 • Om contact met externen te vermijden, wordt zoveel als mogelijk op het terrein of in de buurt gespeeld. Er zullen dus ook geen (sport)uitstappen of workshops plaatsvinden.
 • De animatoren en kinderen hoeven bij contact onder elkaar geen mondmaskers te dragen. Tijdens de dag worden er extra momenten ingelast om de handen te wassen.
 • Indien uw kind tot 5 dagen voor de aanvang van het speelplein ziek geweest is, kan het kind niet naar het speelplein komen.
 • Indien uw kind een blijvende aandoening heeft, vragen we een doktersbewijs van geen verhoogd risico op besmetting.
 • Enkel met een doktersbewijs heeft u recht op terugbetaling.
 • We vragen u om ons zo snel als mogelijk te verwittigen als uw kind ziek wordt tijdens of kort na de speelpleinweek. Wij moeten alle nodige info in verband met de contactbubbel aan de cel contacttracing bezorgen.  
 • Er wordt aangeraden om zo weinig mogelijk verschillende activiteiten per week te doen, dus wie zich inschrijft voor het speelplein, doet best 's avonds geen andere vrijetijdsactiviteiten (zoals een sporttraining). Dit om zoveel als mogelijk de contacten te beperken tot die bubbel van 50.
 • De onthaal- (tussen 8 uur en 9 uur) en afhaalmomenten (tussen 16 uur en 18 uur) vragen we, nu meer dan ooit, strikt na te leven! De kinderen vroeger of later brengen, of vroeger of later afhalen kunnen wij niet toelaten.

Wij beseffen dat deze maatregelen niet evident zijn. Wij gaan er dan ook voor zorgen dat we overdag spelen (vooral buiten) zonder dat de kinderen al te veel hinder ondervinden van deze regels.

De werking vindt plaats in De Nark, Albijn Van den Abeelelaan 14, waar tijdens de rest van het jaar de Scouts gehuisvest is.

Een maand voor elke vakantie kan u inschrijven. Inschrijven kan via volgende link: https://sml.ticketgang.eu/

Hieronder vindt u dan het programma. 

Met vragen kan u terecht bij masha.tack@sint-martens-latem.be

Doelgroep

Kinderen van 3 tot 12 jaar (1ste kleuter tot 6de leerjaar), kinderen moeten zindelijk zijn.

Voorwaarden

Een nieuw reglement werd in de gemeenteraad van mei 2020 goedgekeurd (zie bijlage).

Het speelplein is open van 8 tot 18 uur. De activiteiten beginnen stipt om 9 en eindigen om 16 uur. Tussen 8 en 9 uur 's morgens en tussen 16 en 18 uur 's avonds voorzien we gratis opvang. Gelieve deze uren te respecteren.

Procedure

Inschrijven kan enkel online, vanaf een maand voor de desbetreffende vakantie.

Het programma van de volgende vakantie vindt u onderaan deze pagina.

Bedrag

Tarief inwoners

 • 10 euro per dag, maar vanwege corona verplicht in te schrijven voor een volledige week (10% korting bij inschrijven voor een volledige week)
 • Sociaal tarief: 5 euro per dag, verplicht in te schrijven voor een volledige week (10% korting bij inschrijven voor een volledige week)

Tarief niet-inwoners

 • 16 euro per dag, verplicht in te schrijven voor een volledige week (10% korting bij inschrijven voor een volledige week)
 • Sociaal tarief: 5 euro per dag, verplicht in te schrijven voor een volledige week (10% korting bij inschrijven voor een volledige week)
Vrije Tijd - Feestelijkheden, jeugd en senioren
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
09 282 78 36
Gesloten
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
Gesloten
juichende kinderen