Vlaamse renovatiepremie - ook voor u?

  • 19 november 2020

Heb je plannen om jouw woning of  te renoveren? Of ben je daar al mee bezig? Dan kan je misschien rekenen op de steun van de Vlaamse renovatiepremie. Als je werken aan je dak, of aan de structuur van je woning doet, je ramen of deuren laat vernieuwen of je laat werken uitvoeren aan de technische installaties, dan lees je best even verder. 

Voor wie is de renovatiepremie bedoeld?

Je kan de premie aanvragen als eigenaar én bewoner bent van de enige woning die je bezit of als je je woning verhuurt aan het sociaal verhuurkantoor. Je woning moet minstens 30 jaar oud zijn.
Als bewoner zijn er inkomensgrenzen van toepassing, als verhuurder niet. 
Voor welke werken kan je een premie krijgen?
De werken die in aanmerking komen, zijn opgedeeld in 4 categorieën.

  • de structurele elementen van de woning. Als je werken doet aan de funderingen, de muren, de draagvloeren en de trappen.
  • het dak. Voor werken aan het dakgebinte, de dakbedekking, goten en afvoer. 
  • het buitenschrijnwerk. Als je werken doet of laat doen aan je ramen en buitendeuren.
  • de technische installaties: Als je werken aan de elektrische installatie, de sanitaire installatie in badkamer en toilet of aan de centrale verwarming laat doen.

Per categorie moet je voor minimum 2.500 euro (excl. btw) aan facturen kunnen voorleggen. 

De premie bedraagt, afhankelijk van je situatie, 20% of 30% van de aanvaarde facturen. Het totale bedrag van de premie kan oplopen tot 10.000 euro!

Wanneer vraag je de premie best aan?

Je kan de renovatiepremie één keer in een periode van 10 jaar aanvragen. Al moet hem in twee ‘aanvraagrondes’ aanvragen als je werken in meer dan twee categoriën laat doen. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en is voor de 2 aanvragen samen maximaal 10.000 euro. 

Je vraagt de premie aan na de uitvoering van de werken. De facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar.

Geraak je er niet uit?

Zoals je al begrepen hebt kan de Vlaamse renovatiepremie je een stevige duw in de rug geven. Al is het een moeilijke premie waarbij je soms met heel wat factoren rekening moet houden. Denk je in aanmerking te komen? Maak een afspraak bij Wonen Leie & Schelde in het woonloket. Doe je dat voor je aan de werken begint? Dan krijg je nog een aantal renovatietips mee!

Wil je de volledige informatie over de renovatiepremie zelf grondig nalezen? Dan kan dat op www.wonenvlaanderen.be/premies/de-vlaamse-renovatiepremie of kom eens langs (enkel na afspraak!) bij het woonloket!

 

Wonen Leie & Schelde / Woonloket
Wonen Leie & Schelde
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
Gesloten
08:00 - 12:00
Maak steeds vooraf een afspraak!
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten